Bokashi Aloituspakkaus

Osasto:

Kuvaus

Näin käytät bokashiämpäriä

Ritilän päälle voit halutessasi laittaa yhden arkin talouspaperia. Ripottele paperin päälle päälle puoli ruokalusikallista bokashirouhetta. Nyt voit alkaa laittaa keräämiäsi ruokajätteitä bokashiämpäriin.

Keittiön tiskipöydällä voi olla kaunis kattila tai muu kannellinen astia, johon kerätään päivän aikana tulleet ruokajätteet. Kerran päivässä sisältö kaadetaan bokashiämpäriin ja tiivistetään, ettei massaan synny ilmataskuja. Lisää ripotellen bokashirouhetta biojätteiden päälle, noin 1 rkl per litra biojätettä. Vähempikin riittää, jos mukana on vain vihanneksia tai hedelmien kuoria. Jos seassa on proteiinipitoisempaa ruokaa (liha, kala, pieniä kananluita), laita 2 rkl / litra bioja. Lihaa ei kuitenkaan pitäisi laittaa kovin paljon ämpäriin kerrallaan.

Kun yksi ämpäri on täynnä, sulje kansi huolella ja aloita uuden ämpärin täyttö. Muista valuttaa nesteet joka 3-5 päivä ja käytä se lannoitteena tai kaada viemäriin. Suhauta lisäksi ilmat pois kannen kautta.

Täyttä ämpäriä pidetään huoneenlämmössä 2-3 viikkoa, jonka jälkeen sen voi kaivaa maahan puutarhaan, kasvihuoneeseen, kompostoriin tai vaikkapa laastisaaviin, jonka pohjalla on vanhaa multaa.

Bokashiämpäristä tuleva lannoiteneste annetaan kasveille lisäravinteena sekoittamalla vähintään suhteessa 1/200.

Pakkauksen sisältö

2 kpl   bokashiämpäri hanalla, 16 litraa
600g   bokashirouhetta, johon EM on imeytetty
1 kpl    rouheen annostelijan
1 kpl    bokashinesteen valuttamiskuppi
1 kpl    lasta kompostin tiivistämiseen

Pakkaus sisältää myös suomenkieliset käyttöohjeet: Miten kompostoida Bokashi-ämpärillä.

Bokashirouheen kulutus
Kuiva bokashirouhe on erittäin riittoisaa ja arvioitu kulutus on noin 2kg / vuosi. 600 gramman pussi kestää siis noin 3kk. Kulutus tietysti riippuu kotitalouden koosta.

Mitat:  27cmx 32cm ja korkeus 39cm.   Tilavuus: 16L

 

Tämä verkkokauppa on vain esittelyä varten — tilauksia ei käsitellä. Piilota tämä ilmoitus