(Sieni)hulluus huipussaan

Isänpäivänä 11.11.18 klo 13:45

Isänpäivänä herkkukokkailua ja yhtäkkiä välähtää, että jääkaapissa olleet suppilot loppuvat tähän ateriaan! Syödään hyvin ja nautiskellen, juodaan kaffet.

Klo 15:10

Ajatus: kyllähän niitä suppiloita on edelleen metsässä pilvin pimein. Eikun rompetta niskaan ja metsään. Kipparini: et kai tosissasi ole? Ja kun muijansa tuntee, niin jatkaa saman tien, että kait sitten kuitenkin jonkun otsalampun mukaan? No, kuka lähtisi sieneen, jos lamppua siihen tarvitsisi!? Älytön idea.

Hurjaa kyytiä lähimpään metsään, joka onneksi kuitenkin melko lähellä saarelaisella. Melkein välittömästi alkaakin löytyä:

Matka jatkuu. Sieniä kertyy koriin ihan mukavaa vauhtia. Jossain välissä tulee tunne, ettei tämä ihan viisaan ihmisen hommaa ole: ihan pakko nenä kiinni sammalikossa edetä, jotta edes jotenkin mahdollista olisi ne suppilot bongata kaiken syystippuneen joukosta. Suomen syksy. Saahan tässä kuitenkin selkä ihan mukavasti venyttelyä.

Lopulta sitten sienihullunkin on periksi annettava ja suunnattava sille traktoripolulle, joka tuossa vieressä on. Vai missäs se nyt… Ihan pienenpieni paniikki alkaa hiipiä, metsä pimenee reipasta vauhtia. Eikö se nyt tuossa ollut?

Otetaan nyt vaan rauhallisesti (sanoo joku päässäni) ja jatkan edelleen suuntaan, missä se polku oletettavasti kuitenkin on. Sen verran tässä metsässä on samoiltu, että kyllä se tuli vastaan sitten lopulta. Huh…

Ihan kiva oli tämä näkymä:

Klo 16:50 kotona

Kippari saunaa lämmittämästä kysellen, että näinkin hämäränhyssyyn sitten piti siellä vaan olla? Mitä, eihän siellä pimeä ole! Ja sieniäkin mättäät täynnä. Suomen syksy!

Lopputulema: kun on sieniä kaapissa, saa mistä tahansa aineksista aina väkerrettyä mukavat murkinat. Kaikki siis vain metsään! Kelloa ehkä kannattaa kuitenkin vilkaista ennen lähtöä…

Nyt saunaan! Hyvää isänpäivän iltaa kaikille!

Tiina
Olen pitkän linjan kielikoulu- ja käännöstoimistoyrittäjä (Kielikumppani), joka jossain vaiheessa hurahti puutarhailuun ja viljelyyn. Uusi hurahdus oli luomuviljelyyn liittyvä bokashimenetelmä, jonka avulla omat biojätteet muuttuvat nopeasti eläväksi, voimakkaaksi mullaksi. Bokashointi johti pian siihen, että piti Turun Logomon toimistoon saada pikkuruinen ITUAShop, jossa on tarjolla kaikenlaista, missä on ITUA kotiin ja puutarhaan. Logomon Konttorissa toimin myös bokashineuvojana. Tulemme järjestämään myös erilaisia minikoulutuksia liittyen viljelyyn, bokashiin ja yleisemminkin fermentointiin.

Tämä verkkokauppa on vain esittelyä varten — tilauksia ei käsitellä. Piilota tämä ilmoitus