Lempilitkuni: EM Clear Active

Oli alunperin tarkoitus tehdä vertailevaa tutkimusta EM Activen ja EM Active Clearin välillä, mutta nyt on tullut niin paljon kyselyjä jälkimmäisestä, että laitankin siitä tänne jutun samoin tein.

Saanen siis esitellä lempilitkuni EM Clear Activen! Kyseessä on todellinen jokapaikan höylä! Kotiin, puutarhaan, veneeseen, matkailuautoon – puhdistukseen, maanparannukseen, hajun- ja homeenpoistoon. Meidän huushollissa (sis. teräsveneen) ei enää tultaisi toimeen ilman Cleariä!

EM Clear on täynnä EM-mikrobeja (effective microorganisms), jotka auttavat niin maanparannuksessa kuin puhdistushommissa. Koska aineella on niin mahdottoman monta käyttömahdollisuutta, listailen tähän muutamia, joita olen joko itse kokeillut tai oppinut luotettavista lähteistä. Näiden lisäksi voit halutessasi kokeilla sitä melkein mihin tahansa. Neste ei sisällä mitään kemikaalia, hajusteita tai muutakaan, mikä voisi aiheuttaa mitään pahaa millekään tai kenellekään.

maanparannus – Euroopassa ammattilaiset käyttävät maanviljelyssä, sopii myös luomuviljelyssä käytettäväksi (EG) 834/2007 AT-BIO-301)

puhdistusaine – sopii puu-, metalli-, muovi-, laminaatti-, posliinipinnoille jne. Kaikki kodin pinnat voi pestä/pyyhkiä laimennetulla EM Clear Activella. Myös tekstiilien pesu ja/tai raikastaminen suihkuttamalla. Ei tarvitse huuhdella pois. Veteen sekoitettuna suihkupullossa mikrobit kestävät aktiivisina eli tehokkaina noin vuorokauden. Jos suihkepulloon jää päivän hommilta laimennettua EM Clear Activea, voit kastella kasveja, suihkuttaa niiden lehtiä tai suihkauttaa WC-pöntön reunoille ja jättää vaikuttamaan pidemmäksi aikaa.

komposti ja bokashi – osa bokashoijista käyttää rouheen sijaan tai vuorotellen rouheen kanssa bokashiämpäriin. Muutama suihkaus tiivistettyjen biojen päälle. Tavanomaiseenkin kompostiin sitä kannattaa hujauttaa, koska se tehostaa sitäkin prosessia. Ei tarvitse laimentaa.

hedelmät, marjat ja muut ruokatuotteet – voit suihkuttaa kaupasta kotiin tuomasi hedelmät tai upottaa ne veteen, jossa on pieni loraus EM Clear Activea. Pienen hetken päästä nostat pois ja annat olla pyyhkeen päällä. Eikä tarvitse huuhdella ennen syöntiä. Tarvittaessa tämän voi tehdä myös vaikkapa multaisten, hiekkaisten mansikoiden kanssa. Käsittely paitsi puhdistaa myös pidentää säilyvyyttä.

kotieläimet – petipaikat suihkutellaan hajuttomiksi. Nestettä voi laimennettuna suihkuttaa myös koiran turkkiin ja moni laittaa lorauksen myös koiransa juomaveteen lisätäkseen terveellisiä maitohappobakteereita sen ruokavalioon.

pyykinpesu – voi käyttää Cleariä pesukoneessa. Se on parhaimmillaan max. 40 asteen pesuissa. Kaada 1½-2 korkillista pesupalloon tai pesuainelokeroon, anna koneen ottaa vesi sisään ja sammuta kone. Anna vaikuttaa noin ½-1 tuntia ja sitten taas napsautat koneen päälle. Itse laitan myös ½ korkillista huuhteluainelokeroon. Jollet halua tuota pysäytystä tehdä, voit käyttää myös EM Textile Cleaneriä tai EM Carpet Cleaneriä pyykinpesuun.

Veneessä/matkalla pikkupyykkään seuraavasti: ämpäriin vettä, perään loraus EM Clear Activea ja vaatteet sekaan. Unohdetaan jonnekin ja nyrkkeillään vaatteita ehkä kerran, pari tuona aikana. Sitten vain nostellaan kuivumaan. Aika näppärää!

hajunpoisto – konkarijääkiekkoa harrastavalla miehellä on neopreeniset polvisuojat. Ämpäriin vettä, loraus EM Clear Activea, suojat likoamaan vaikkapa vartiksi, nostetaan pois, puristetaan enimmät vedet, kuivumaan, tadaa: ei haise! Ja ämpäriin jääneellä vedellä voi kastella kukkaset. Niitä jääkiekkokamppeitakin käyn salaa suihkimassa perunakellarissa. Veneessä mies ihan itse pilssiin silloin tällöin suihkii hajujen poistamiseksi. Hän myös pyyhkii veneen sisätilassa olevat puiset listat EM Clearillä – ei homehdu! Auton penkkien raikastus käy myös mainiosti tällä. Moni on kellariaankin suihkutellut hajuja poistaakseen.

rakentaminen – EM Clear Activea voi sekoittaa suoraan rakennusmateriaaleihin, esim. sementtiin, laastiin tai maaliin, poistamaan vahingollisten aineiden negatiivisia vaikutuksia ja parantamaan homeenesto-ominaisuuksia.

Sisältö

EM Clear Active sisältää maitohappo- ja fotosynteettisiä bakteereita, hiivasieniä ja glukoosisiirappia. Nesteen pH-arvo on 2.8-3.3 ja se luokitellaan 1. luokan mikro-organismeihin eli se on vaaraton ihmisille ja eläimille.

Ekologinen melassi, jota käytetään tuotteen aktivoinnissa, on tuoksultaan makeanhapan. Sen kullanruskea väri on vaaleampi verrattuna EM Activeen, johon käytetään tummaa ruokosokerimelassia. EM Clear Activea voi käyttää aivan kuten EM Activea, jos sattuisi olemaan tutumpi tämä jälkimmäinen.

Säilytys

Säilytä EM Clear Active -pullo hyvin suljettuna, pimeässä ja huoneenlämmössä tai vielä mieluummin viileässä, ei kuitenkaan jääkaapin kylmyydessä. Purista hieman pulloa ennen kuin suljet korkin, näin saat ilmaa pois pullosta.

Laimennus

Siivouksissa ja puhdistuksissa laimennussuhde 1:10 – 1:100. Suihkuta verhoihin, huonekaluihin, mattoihin, hedelmien ja vihannesten päälle tai kissanvessaan poistaaksesi hajuja.

Puutarhassa kaikkeen kasteluun ja kasvien suihkutteluun laimennussuhde on 1:1000. Jos istutat, kylvät ruukkuun tai maahan, käytä laimennusta 1:200.

Laimennettu seos tulee käyttää vuorokauden sisään, jolloin mikrobit ovat aktiivisimmallaan.

Jos olet jo tutustunut EM Activen käyttöön, voit tätä Clear-vaihtoehtoa käyttää aivan samalla tavalla. Etuna kodin sisätiloissa on, ettei Clear värjää vaaleita pintoja, kuten EM Active saattaa tehdä.

EM Clear Activesta on myös olemassa valmisliuos, jota voi käyttää sellaisenaan, laimentamattomana: EM Clear Spray, 500 ml.

Laita ihmeessä tiedokseni, jos olet kokeillut EM Clear Activea johonkin yllä mainitsemattomaan tarkoitukseen, voin sitten lisäillä tekstiin!

Sitten vain puhdistushommiin! Tai maata parantamaan. Tai sisäkukkia sumuttelemaan.

Tiina
Olen pitkän linjan kielikoulu- ja käännöstoimistoyrittäjä (Kielikumppani), joka jossain vaiheessa hurahti puutarhailuun ja viljelyyn. Uusi hurahdus oli luomuviljelyyn liittyvä bokashimenetelmä, jonka avulla omat biojätteet muuttuvat nopeasti eläväksi, voimakkaaksi mullaksi. Bokashointi johti pian siihen, että piti Turun Logomon toimistoon saada pikkuruinen ITUAShop, jossa on tarjolla kaikenlaista, missä on ITUA kotiin ja puutarhaan. Logomon Konttorissa toimin myös bokashineuvojana. Tulemme järjestämään myös erilaisia minikoulutuksia liittyen viljelyyn, bokashiin ja yleisemminkin fermentointiin.

Tämä verkkokauppa on vain esittelyä varten — tilauksia ei käsitellä. Piilota tämä ilmoitus